چگونه WSUS Database را reset کنیم
سرویس WSUS مایکروسافت یکی از پر استفاده ترین سرویسهایی میباشد که تقریبا هر سازمانی آن را در ساختار خود دارد. وظیفه این سرویس بروزرسانی سیستمها و برنامههای مایکروسافتی سازمانها میباشد. این سرور اطلاعات را از سرورهای شرکت مایکروسافت دریافت میکند سپس آنها را بر روی هارد خود ذخیره میکند.
کاربران داخلی دیگر نیازی نیست update ها را از اینترنت دریافت کنند بلکه به راحتی میتوانند این اطلاعات را از سرور درون سازمانی خود بگیرند. استفاده از این سرور دو مزیت عمده دارد:
- بهینه کردن استفاده از پهنای باند اینترنت
- کنترل کردن update هایی که باید بر روی سیستم کاربران نصب گردد
اطلاعات مربوط به فایلهای update در یک فولدر بر روی سرور WSUS ذخیره میگردد. در بعضی از مواقع ممکن است که این اطلاعات بعد از گذشت زمان دچار مشکل شوند. مثلا در پایگاه داده سرویس WSUS فایلهای یک آپدیت موجود باشد اما فایل آن در فولدر WSUS پاک یا گم شده باشد. در این حالت بر روی سیستم کاربران نیاز به آپدیت و اینکه سیستم باید آپدیت شود نشان داده میشود اما عملا بعد از اینکه دکمه Update زده شد ایراد میگیرد. در صورتی که ادمین فایل windowsupdate.log را مشاهده کند در log میبیند که کلاینت فایل مربوط را بر روی سرور پیدا نکرده است. در صورتی که url فایل را در IE وارد کنید پیغام 404 Not Found را مشاهده میکنید. این مشکل به دلیل این پیش میآید که اطلاعا فایل و محل ذخیره سازی فایل در پایگاه داده سرویس موجود میباشد اما عملا بصورت فیزیکی موجود نمیباشد. در صورتی که با این مشکل مواجه شدید (که در خیلی از سازمانها مشاهده شده است) باید برای رفع آن پایگاه داده WSUS دوباره سازی گردد. در این فرآیند لیست فایلهای موجود در WSUS Database و فایلهای موجود بر روی سرور با یکدیگر مقایسه میگردد و در صورتی که فایلی در Database موجود و وضعیت دانلود شده داشته باشد اما بر روی هارد وجود نداشته باشد وضعیت آن را به دانلود نشده تغییر میدهد و اگر به آن فایل نیاز باشد دوباره آن را دانلود میکند.
برای اینکه WSUS Database را reset کنید باید مراحل زیر را انجام دهید:
- محیط فرمان Command Prompt را بصورت run as administrator باز کنید.
- مسیر جاری را بهC:\Program Files\Update Services\Tools تغییر دهید
- دستور: exe RESET را وارد کنید.
هنگامی که این فرآیند را انجام دادید فرآیند آن زمان بر خواهد بود. در حالی که فرمان اتمام فرآیند نشان داده میشود در عمل فرآیند چک کردن ادامه پیدا خواهد کرد. یکی از راههای فهمیدن اینکه فرآیند در حال انجام میباشد میزان اشغال CPU میباشد.